De belangrijkste Swingers Termen uitgelegd.

In de Swingerswereld wordt veel gebruik gemaakt speciale termen en benamingen om activiteiten, settings en vormen te benoemen. Deze leggen wij je graag uit in dit artikel. Wij hopen hier jouw meest gestelde vragen m.b.t. Swingers termen te beantwoorden.

Swingers Termen

 1. Wat houdt partnerruil in?

  partnerruil

  Partnerruil, ook bekend als “swingen” of “swappen”, verwijst naar het tijdelijk uitwisselen van seksuele partners met een ander stel. Dit kan plaatsvinden in de vorm van volledige seksuele interactie tussen de partners, zoals penetratie, of het kan beperkt blijven tot voorspel of orale seks.

 2. Wat betekent Soft swap?

  Soft swap verwijst naar een vorm van partnerruil waarbij koppels bepaalde seksuele activiteiten beperken. Dit kan betekenen dat ze geen penetratie met andere partners hebben, maar wel andere vormen van seksuele interactie, zoals orale seks, handwerk of voorspel.

 3. Wat betekent Full swap?

  Full swap betekent dat koppels volledige seksuele interactie hebben met andere partners, inclusief penetratie. Dit gaat verder dan alleen voorspel en omvat ook geslachtsgemeenschap met toestemming van alle betrokkenen.

 4. Waar staat de afkorting VVM voor?

  Vrouw-vrouw-manscenario, VVM, is een term die wordt gebruikt om een seksuele interactie tussen twee vrouwen en een man aan te duiden. Het kan een vorm van partnerruil zijn waarbij de vrouwen seksueel contact hebben, terwijl de man seksuele interactie heeft met beide vrouwen.

 5. MMV, wat betekent dit?

  Man man vrouw scenario ,MMV, verwijst naar een seksuele interactie tussen twee mannen en een vrouw. Het kan plaatsvinden in een partnerruilsetting waarbij de mannen seksuele interactie hebben met de vrouw, en mogelijk ook met elkaar.

 6. Wat is een Hotwife?

  Een hotwife verwijst naar een vrouwelijke partner in een relatie die seksuele vrijheid en avontuur buiten de relatie nastreeft, vaak met de toestemming en betrokkenheid van haar echtgenoot. Het concept impliceert dat de vrouw seksuele interacties heeft met andere mannen, terwijl haar echtgenoot er opwindend plezier aan beleeft en soms zelfs aanwezig is tijdens deze ervaringen. Hotwifing draait om het verkennen van openheid, vertrouwen en het vergroten van het seksuele genot binnen een relatie.

 7. Wat is een Cuckold?

  Een cuckold is een term die verwijst naar een man in een relatie die seksueel genot en opwinding haalt uit het kijken naar zijn vrouwelijke partner die seksuele interacties heeft met andere mannen, bekend als bulls. Het concept draait om het ervaren van opwinding en plezier door de vernedering en onderwerping binnen deze dynamiek. Cuckolding omvat vaak aspecten van machtsspelen, dominantie en onderdanigheid, waarbij de man geniet van de rol van de passieve partner.

 8. Waar staat de term Bull voor?

  Een bull is een term die wordt gebruikt binnen de context van hotwifing en cuckolding. Het verwijst naar een man die seksuele relaties heeft met de vrouwelijke partner van een stel, terwijl de echtgenoot, ook wel de “cuckold” genoemd, passief of actief betrokken is bij de situatie. De bull vervult de rol van een dominante en seksueel begeerlijke partner die de seksuele behoeften van de vrouwelijke partner bevredigt, terwijl de echtgenoot hiervan geniet of toekijkt.

 9. Wat is een Unicorn?

  Een unicorn verwijst naar een persoon, meestal een vrouw, die zeldzaam en gewild is in de swingerswereld. Een unicorn wordt gezocht door stellen die een derde persoon willen betrekken bij hun seksuele avonturen of romantische relatie. Ze worden beschouwd als magisch en moeilijk te vinden, omdat ze bereid zijn om betrokken te zijn bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke partner. Unicorns worden vaak gezien als een verrijking van plezier binnen een Swingers relatie.

 10. Wat betekent FWB?

  FWB staat voor “Friends with Benefits”. Het is een term die wordt gebruikt om een informele seksuele relatie te beschrijven tussen twee personen die ook vrienden zijn. FWB’s genieten van seksuele activiteiten zonder de verwachting van romantische betrokkenheid of exclusiviteit. Ze delen vaak een fysieke aantrekkingskracht en intimiteit, maar hebben geen intentie om een traditionele romantische relatie aan te gaan. FWB-relaties zijn gebaseerd op plezier, vrijheid en wederzijds genot zonder de druk van een serieuze verbintenis.

 11. Wat is Bi-schierig of Bi-curious?

  Bi-schierig of bi-curious verwijst naar een persoon die nieuwsgierig is naar of zich aangetrokken voelt tot mensen van zowel hetzelfde geslacht als het andere geslacht, maar zichzelf nog niet als biseksueel identificeert. Het is een fase van zelfontdekking en het verkennen van seksuele en romantische interesses. Een bi-schierig persoon kan verlangen naar ervaringen of emotionele connecties met mensen van beide geslachten om beter te begrijpen waar hun seksuele voorkeuren liggen. Het kan een proces zijn van zelfreflectie, openheid en acceptatie van de eigen seksualiteit, zonder zich direct te labelen als biseksueel.

 12. Wat is het verschil tussen 100 BI & 200 BI?

  Vaak zie je in profielen op Swingers datingsites dat er wordt aangegeven of iemand 100 BI of 200 BI is.

  Het verschil is dat 100 BI vaak wordt gebruikt om aan te geven dat een persoon volledig openstaat voor seksuele interacties met zowel mannen als vrouwen. Ze voelen zich seksueel aangetrokken tot beide geslachten en zijn bereid om intiem te zijn met zowel mannen als vrouwen.

  En met 200 BI wordt meestal bedoeld dat een persoon zich niet alleen seksueel aangetrokken voelt tot beide geslachten, maar ook echt graag actief seksuele interacties wilt met beide geslachten binnen de swingersgemeenschap.

 13. Wat betekent Panseksueel?

  Panseksueel verwijst naar een seksuele oriëntatie waarbij iemand zich aangetrokken voelt tot mensen, ongeacht hun geslacht, genderidentiteit of genderexpressie. Panseksuelen ervaren aantrekkingskracht op basis van emotionele, romantische en seksuele factoren, zonder beperkingen door binair denken over geslacht. Ze erkennen en waarderen de diversiteit van geslachten en vallen op mensen ongeacht of ze zich identificeren als mannelijk, vrouwelijk, non-binair of op een andere manier binnen het genderspectrum.

 14. Wat is een Verdwaalde hand?

  De verdwaalde hand, verwijst naar een situatie waarbij een hand van een derde persoon, meestal een man, per ongeluk of onbedoeld contact maakt met de man van een stel tijdens seksuele interacties. Het kan een onverwachte aanraking zijn die gebeurt tijdens het delen van plezier en intimiteit, en het kan een element van verrassing of opwinding toevoegen aan de dynamiek tussen de betrokken partijen.

 15. Wat is Voyeurisme?

  Voyeurisme verwijst naar een seksuele interesse of opwinding die wordt verkregen door het observeren en bekijken van anderen tijdens intieme momenten, zoals naakt zijn of seksuele handelingen. Voyeurs genieten van het kijken zonder de intentie om actief deel te nemen. Het kan zowel gepaard gaan met een gevoel van spanning, opwinding of genot.

 16. Wat betekent Exhibitionisme?

  Exhibitionisme verwijst naar een seksuele interesse of opwinding die wordt verkregen door het tonen van intieme delen van het lichaam, naaktheid of seksuele handelingen aan anderen, vaak voyeurs genoemd. Exhibitionisten genieten van het gevoel van bekeken worden en kunnen opwinding ervaren door de reactie van anderen op hun exhibitionistische gedrag.

Swingers4life.nl
Logo